menu

Event

DARE League

Race organised by External party

's-Hertogenbosch

19-11-2016 14:00 - 22:00

Zaterdag 19 november 2016 vindt in 's-Hertogenbosch de eerste editie plaats van DARE. Tijdens dit unieke drone-event zal er een FPV dronerace plaatsvinden met zowel 'day' als 'night' racing.

DARE Legaue

Met de aankondiging van de eerste editie van DARE League, wordt de Tramkade in 's-Hertogenbosch voor 1 dag omgetoverd tot een unieke 'Drone Aerial Race Experience'.

Race Track

Het terrein van een voormalig mengvoederfabriek in de Bossche binnenstad biedt een unieke locatie voor een spectaculaire dronerace-track. Silo's, buizen, kranen en trussen vormen naast de bekende gates en vlaggen de obstakels van de racetrack.

Day & Night Racing

De droneraces vinden plaats van 14 tot 21 uur en met name in de avonduren zal de invallende schemering het spektakel verder intensiveren. Zodra de schermering invalt zullen alle LED elementen zichtbaar worden en verandert de racetrack in een visueel schouwspel.

Livestreams

Het publiek kan de races van dichtbij meemaken, maar ook volgen via de aanwezige beeldschermen. Op de schermen zullen de livestreams worden getoond van de camera's van de racers.

IDRA

DARE wordt internationaal erkend door de International Drone Racing Association (IDRA). Vanwege het partnerschap met IDRA zullen toekomstige events van de zogenaamde DARE League meetellen voor de bekende IDRA ranking.

DARE Playground

Naast een spectaculaire dronerace is er meer te beleven tijdens DARE. Op het terrein is er een ruimte van 1.000 m2 gereserveerd voor een DARE Playground waar iedereen met zijn drone kan vliegen. Je kunt dus je drone van thuis meenemen en je skills laten zien op de DARE Playground.

Tiny Whoop Rookie Track

Beginners kunnen tijdens DARE hun hart uitleven op de zogenaamde 'Tiny Whoop Rookie Track'. Op dit mini-parcours kunnen bezoekers met mini-FPV-drones vliegen en zelf ervaren hoe het voelt 'achter het stuur' van een FPV drone.

Shops en shows

Ontdek de laatste innovatie op dronegebied en laat je informeren welke drone het beste bij jou past. Ook kun je getuige zijn van de verschillende demo-shows die op het terrein plaatsvinden met drones.

Organisatie

DARE is een unieke samenwerking van diverse partners uit de drone- en evenementenbranche, die krachten hebben gebundeld voor de uitrol van de eerste officiële Nederlandse droneracing league. Dankzij het partnerschap met de IDRA staat het evenement ook internationaal op de kaart.

Lokatie

DARE vindt plaats op het terrein van de Tramkade in 's-Hertogenbosch. Deze unieke evenementenlokatie bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station 's-Hertogenbosch.

Media

Details

Registration

Via external system