menu

Media coverage

One of the primary mission statements of Drone-Racing Belgium is to bring our great sport to the general public, to make them aware of how big drone-racing already is and how much bigger it will become in the future. Below is an overview of all the media coverage we have had since we started this community.

2017

YouTube 19-11-2017
Het doen met Jeroen
Read more »
Pimousse 23-09-2017
After a great edition of the DronePortal event in 2016, Drone-racing Belgium presents an even greater version of their indoor spectacle. The members of Drone-Racing Belgium aren’t just testing the waters. In the two years they are active, they gave everything they’ve got to shape the FPV drone-racing in Belgium.
Read more »
EUKA 29-03-2017
Geef een groep mannen een nieuwe technologie en vroeg of laat gaan ze ermee racen. Dat competitieve is iets typisch menselijk en zorgt er gelukkig ook voor dat we vaak met rasse schreden vooruitgang kunnen boeken: door telkens nieuwe grenzen op te gaan zoeken.
Read more »

2016

één 02-11-2016
Voor hetzelfde geld
Read more »
Ketnet 13-10-2016
Boeva & the games
Read more »
Het Laatste Nieuws 26-08-2016
Met een virtual reality-bril op hun neus en hun drone in de lucht, deden tien dronepiloten gisteren mee aan een dronerace. De race vond plaats in een grote loods aan het Kattendijkdok, in het kader van de technologieconferentie Darefest.
Read more »
VPRO 17-04-2016
Ze vliegen in zwermen, bezorgen pakjes en kunnen zo klein zijn als een insect. Drones zijn veel meer dan alleen maar wapens die door het Amerikaans leger worden ingezet tegen terrorisme. We zien ze letterlijk steeds vaker vliegen en ze duiken overal op in ons leven. In Amerika lagen meer dan een miljoen drones als speelgoed onder de kerstboom.
Read more »
TV Limburg Nederland 16-04-2016
In België werd afgelopen weekend een echte drone-race georganiseerd. Maar liefst 44 piloten konden zich via dit evenement kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Wij volgden Danny Metall.
Read more »
Het Belang Van Limburg 11-04-2016
Drone-Racing Belgium organiseerde afgelopen weekend een drone race in Sint-Truiden. Veertig piloten raceten met hun zelfgebouwde machines tegen elkaar voor de winst, het publiek kon op grote schermen meevolgen en moest zo geen seconde missen van wat er zich afspeelde op het parcours.
Read more »
TV Limburg Nederland 10-04-2016
Is drone-racing de sport van de toekomst? Volgens de drone-piloten alvast wel. In Droneport in Sint-Truiden vond dit weekend een internationaal indoor drone-racing event plaats met meer dan 40 deelnemers uit België, Nederland en Duitsland. Het evenement is ook een kwalificatietoernooi voor internationale wedstrijden.
Read more »
Q-music 08-04-2016
Vandaag kwam Sep Berghmans een megacoole hobby voorstellen: drone-racing. Heb je het gemist? Check het gesprek hieronder!
Read more »
MNM 07-03-2016
Een drone contest? Het is een drone die uitkomt.
Read more »

2015

Het Laatste Nieuws 12-10-2015
Drone Racing Belgium heeft zondagmiddag in de ondergrondse parking van C-Mine in Winterslag een trainingssessie gehouden ter voorbereiding van de echte dronerace die daar op 29 november plaatsvindt.
Read more »
Het Laatste Nieuws 11-10-2015
Drone Racing Belgium hield vanmiddag in de ondergrondse parking van C-Mine in Winterslag een trainingsessie ter voorbereiding van de echte drone race die daar op 29 november plaatsvindt. 16 deelnemers waren op post. Die legden met hun 'ding' en in groepjes van vier om ter snelst in de amper 2,5 meter hoge parking een vooraf uitgetekend parcours af.
Read more »
Het Belang Van Limburg 11-10-2015
In een ondergrondse parkeergarage weerklinkt dreigend gezoem. Zelfgebouwde drones jagen achter elkaar op een geïmproviseerd parcours van linten en kegeltjes. Het lijkt op een futuristische racegame die tot leven is gekomen, maar in de realiteit is de wereld een nieuwe sport rijker: drone racing.
Read more »
TV Limburg België 11-10-2015
Drones maken alsmaar meer deel uit van het dagelijks leven. Maar drone racing is voor velen nog onbekend. In de ondergrondse parking van C-mine in Genk kwamen dit weekend een aantal piloten samen om hun vliegkunsten te oefenen.
Read more »
Het Laatste Nieuws 08-10-2015
Zondag zullen zestien mensen met drones tegen elkaar racen in de garage van C-Mine in Genk. "We hebben hiervoor een speciale route uitgestippeld", zegt Sep Berghmans van organisator Drone-racing Belgium. Dat is de grootste organisatie in Vlaanderen die bezig is met drones. Zondag is het nog om te oefenen, maar in november organiseert Drone-racing Belgium een echte wedstrijd. In de lente van 2016 staan de Belgische qualifiers voor het WK in Hawaï op het programma. "Daar mogen we een team van zes piloten in de 250mm klasse naar sturen.
Read more »
Radio 1 24-09-2015
Het lijkt nog altijd een beetje alsof ze uit een science fiction-film komen: onbemande vliegtuigjes, beter bekend als drones. Toch zijn er in Vlaanderen al vele honderden drones verkocht, terwijl het nog altijd illegaal is om met een drone te vliegen. Of is dat niet meer zo?
Read more »